Chandini Yoga

spirit-of-yoga-text-1024x313Jessy-Buddha-1small-724x1024Jessy-Buddha-2small-724x1024

 

Tijdens uw vakantie op Casa del Paso is het ook mogelijk om Yoga lessen te nemen. Conny is een gecertificeerd therapeutisch Yoga lerares. Dit betekent zoveel als dat Conny u hierdoor instaat stelt om sterker en gezonder te worden. Haar spirituele naam, gegeven door haar ‘master’ is Chandini wat letterlijk betekent: Maanlicht.

Yin Yoga

Eén van de meest recente populaire Yoga methodes, waarin Chandini les geeft, is ‘Yin Yoga’. Zoals de naam al impliceert is Yin Yoga een manier van Yoga beoefenen welke zich richt op het ‘Yin’ principe.

Yin-Poster

Yin, in tegenstelling tot Yang, richt zich op de diepere lagen, de basis, het diepe, modern gezegd wat zich ‘onder de motorkap’ bevindt.

Zodoende levert Yin Yoga de middelen om de diepste lagen van uw lichaam te bereiken. Werken met de botten en de diepe (bind)weefsels welke het skelet en andere structuren bij elkaar houdt.

Yin Yoga houdingen
De houdingen worden op een passieve, maar wel intensieve manier beoefend en lang aangehouden (tot aan 5 min) waarbij spieren, voor zover mogelijk, ontspannen blijven.

Het merendeel van de Yin yoga houdingen zijn dan ook zittende of liggende houdingen waarin met name het bindweefsel wordt opgerekt en gestimuleerd, waardoor het beweeglijker en actiever wordt. Deze bewegelijkheid zal in het bijzonder rond het gebied van heupen, heiligbeen en de rug snel voelbaar zijn. Het lange-termijn-effect van het met regelmaat beoefenen van Yin yoga is een flexibeler, beweeglijker en sterker lichaam. Het met regelmaat beoefenen van Yin yoga houdingen is een perfecte basis om lang zittend te mediteren.

YogaJessicaBeweeglijker maken van bindweefsel zegt iets over het bereiken van meer mobiliteit en flexibiliteit in de gewrichten van het lichaam. Actiever maken van bindweefsel zegt iets over het verbeteren van weerstand en, indien van toepassing, sneller herstel na lichamelijke problemen.

Yin Yoga en meditatie
Yin yoga is een tegenhanger van het snelle en met talloze prikkels gepaard gaande hedendaagse leven. Als je in Yin yoga houdingen langere tijd blijft, kan deze vorm van yogabeoefening een meditatief en rustgevend effect hebben.

Een van de mooiste voordelen van Yin yoga is de stilte die het kan brengen. Je kunt Yin yoga beoefenen als balans van elke actieve of dynamische vorm van beweging, b.v. een dynamische vorm van yoga. Maar ook om langdurige en eenzijdige fysieke belasting en eventuele gevolgen daarvan te compenseren, b.v. een zittende houding i.v.m. kantoorwerkzaamheden, autorijden, etc.

Yin yoga voor beginners
Yin yoga is zeker geschikt voor yoga beginners omdat de houdingen weinig instructies nodig hebben en daardoor makkelijk toegankelijk zijn.

Wij adviseren dan ook iedereen om Yin yoga te proberen zodat duidelijk wordt wat het voor jou kan betekenen. Zodoende kun je snel leren hoe je het meeste uit een “quiet practice” kunt halen.

In 2014 zal Casa del Paso speciale Yoga vakantie organiseren. Houd de website dan ook goed in de gaten. U kunt ook uw gegevens op de contact pagina achterlaten als uw op de hoogte gehouden wilt worden van alle Yoga activiteiten.Houten Chalet vakantieverhuur, vakantiehuis, in Casa del Paso, Bolulla, Algar Watervallen,Kasteel van Guadalest, Altea, Benidorm, Costa Blanca, Spanje
Casa del Paso
dogs on holiday
Hond(en) mee op vakantie
guests
Gastenboek Casa del Paso
Ontvang Nieuwsbrief